TERMENI ȘI CONDIȚII

 

I. Cine suntem

Site-ul web https://finemarket.ro este oferit de “SERENA MARKETING SRL”, CUI RO 31705486, cu adresa în Sibiu, str. Andrei Șaguna, nr 7, jud. Sibiu, denumită în cele ce urmează Societatea.

Modalități de contact:

Prin e-mail: info@finemarket.ro – pentru întrebări referitoare la produse, procedura de comandă, metode de plată, metode de livrare etc.;

Prin telefon la numarul: 0756 587 413;

Prin intermediul paginii Facebook

Prin poștă la adresa de corespondență: Sibiu, str. Andrei Șaguna, nr 7, jud. Sibiu.

 

II. Despre finemarket.ro

finemarket.ro este un site web care oferă utilizatorilor săi posibilitatea de a comanda produsele afișate. Achiziția produselor se face pe baza comenzilor primite prin site.

 

III. Proprietatea intelectuală

Conținutul și designul finemarket.ro, precum și orice alt material având legătură cu acesta aparțin Societății și/sau colaboratorilor săi – acolo unde acest lucru este specificat în mod expres (drept de autor) și sunt protejate de legislația privind proprietatea intelectuală. Nu puteți utiliza, reproduce sau permite nimănui sa utilizeze sau să reproducă materialele finemarket.ro fără a deține o permisiune scrisă, prealabilă din partea Societății.

Este permisă crearea legăturilor web către paginile finemarket.ro, atâta timp cât această acțiune nu prezintă serviciul finemarket.ro într-o lumină falsă, înșelătoare, defăimătoare sau ofensivă. Nu puteți folosi logo-ul societății sau alte proprietăți grafice, sau mărci ca parte a legăturilor web fără a deține permisiunea din partea Societății.

 

IV. Înregistrarea și comanda

Site-ul finemarket.ro poate fi accesat în mod gratuit, simpla navigare în paginile acestuia nu este condiționată de crearea unui cont de utilizator pe site. Pentru a beneficia însă de anumite servicii oferite de site, precum achiziționarea produselor oferite de acesta, primirea newsletter-ului finemarket.ro sau verificarea situației unor comenzi proprii, va trebui să vă înregistrați ca utilizator (crearea unui cont de utilizator este opțională și presupune să folosiți și o parolă pentru a vă autentifica ulterior). Înregistrarea ca utilizator presupune acceptarea prealabila de către dumneavoastră a Termenilor și Condițiilor de utilizare a finemarket.ro și a Politicii de Confidențialitate a acestuia. Aceste reglementări constituie baza contractuală a raporturilor dintre utilizatori și Societate.

Întrucât prevederile Termenilor și Condițiilor de utilizare și ai Politicii de Confidențialitate pot fi modificate, vă rugăm să le revedeți periodic. În condițiile în care nu veți mai fi de acord cu prevederile acestora, vă rugăm să nu mai accesați/folosiți serviciile finemarket.ro.

Dacă folosiți acest Site, sunteți responsabili cu privire la păstrarea confidențialității datelor de acces în contul dumneavoastră de utilizator, creat pe site și sunteti de acord să vă asumați responsabilitatea pentru toate activitățile efectuate din contul dumneavoastră de utilizator.

finemarket.ro poate oferi produse pentru copii sub 14 (patrusprezece) ani, dar le vinde adulților. Dacă aveți mai puțin de 14 (patrusprezece) ani, puteți achiziționa produsele finemarket.ro, numai cu ajutorul unui părinte sau tutore.

finemarket.ro își rezervă dreptul de a închide conturi de utilizatori, de a modifica sau elimina texte, imagini, hyperlinkuri, sau de a refuza vânzarea de produse, la propria sa discreție.

 

V. Datele Personale

Prin înregistrarea ca utilizator al finemarket.ro vă vom solicita date personale precum: numele și prenumele, adresa de email, adresa pentru livrare, număr de telefon etc..

Vă rugăm să accesați pagina în care vă este prezentată Politica de Confidențialitate pentru a vă informa cu privire la informațiile colectate de finemarket.ro, cu privire la modul în care sunt folosite acestea, precum și la drepturile cu privire la protejarea intimității dumneavoastră.

Vezi și Politica de Confidențialitate.

 

VI. Cum se comandă

 

VI.1. Procedura

Pentru a cumpăra și intra în posesia produselor oferite spre vânzare pe finemarket.ro este necesară parcurgerea următoarelor etape:

•   identificarea și alegerea produselor, adăugarea acestora în coșul de cumpărături;

•   înregistrarea dvs. ca utilizator al finemarket.ro;

•   livrarea produselor comandate va fi însoțită, dacă este cazul, și de alte materiale de la producător;

•   livrarea produselor se face, de obicei, în maxim 10 zile;

•   plata se va efectua cu cardul sau ordin de plată.

Prin lansarea unei comenzi electronice pe finemarket.ro, sunteti de acord cu forma de comunicare (telefonica sau prin e-mail) prin care site-ul își derulează operațiunile.

 

VI.2. Prețurile

Cu excepția cazurilor în care este prevăzut altfel, prețurile produselor afișate pe finemarket.ro reprezintă prețurile finale de cumpărare și includ TVA (taxa pe valoare adăugată de 9% pentru produsele alimentare, 19% pentru cele nealimentare sau 5% pentru cărți, valabilă în România).

Prețurile finale de cumpărare pot fi prețuri sugerate de către producători sau furnizori, sau pot fi estimate în funcție de prețurile standard practicabile la nivelul industriei produsului comercializat.

 

VI.3. Metode de plată

După plasarea comenzii veți primi prin e-mail informațiile relevante pentru comanda dumneavoastră, sub forma unei facturi proforme, urmând să efectuați plata produsului online cu cardul sau prin ordin de plată.

În acest moment puteți efectua plăți on-line cu card VISA sau MasterCard prin Netopia Payments (https://netopia-payments.com/). Tranzacțiile NETOPIA Payments sunt procesate 3D-Secure.

Dacă doriți să plătiți cu ordin de plată trebuie să știți că doar după confirmarea plății se va trimite comanda.

 

VI. 4 Livrarea

Livrarea se va efectua doar pe teritoriul Romaniei, taxa de transport fiind de 30 de lei (daca nu sunt kilometri suplimentari fata de sediul curierului din orasul dumneavoastra – aceste situatii fiind rezolvate telefonic).

Durata de livrare poate varia între 1-10 zile! Factura fiscală aferentă produselor se va primi pe mail.

 

VII. Descrierea și returnarea produselor

Societatea depune toate eforturile pentru a fi cât se poate de precis. Cu toate acestea, nu garantează că descrierile produselor sau a altor tipuri de materiale care au legătură cu acestea sunt precise, complete, curente sau fără erori. Dacă un produs oferit pe finemarket.ro este diferit față de descrierea aferentă acestuia de pe site, îl puteți returna respectând prevederile politicii de returnare a produselor a site-ului și în conformitate cu legislația română în vigoare.

Societatea își rezervă dreptul de a opera oricând, orice modificări asupra prețurilor și descrierii produselor prezente pe site-ul finemarket.ro, fără o înștiințare prealabilă. Descrierile produselor prezente pe site-ul finemarket.ro au caracter informativ și nu reprezintă o obligație contractuală. Fotografiile de pe site-ul finemarket.ro au caracter informativ și pot exista diferențe între acestea și produsul final.

Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantul că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 10 zile lucrătoare de la primirea produsului, în conformitate cu dispozițiile Ordonanței nr.130/2000.

În cazul în care doriți să valorificați acest drept, aveți obligația de a returna produsul cumpărat în ambalajul original, sigilat, nedeteriorat, pe cheltuiala dumneavoastră. Nu se acceptă retur la produse folosite sau deteriorate!

 

VIII. Forța majoră

finemarket.ro nu poate fi făcută responsabilă pentru nici o întârziere sau eroare rezultând direct sau indirect din cauze care nu depind de voința finemarket.ro. Această exonerare include, dar nu se limitează la: erorile de funcționare a echipamentului tehnic de la finemarket.ro, lipsa funcționării conexiunii la internet, lipsa funcționării conexiunilor de telefon, virușii informatici, accesul neautorizat în sistemele finemarket.ro, erorile de operare, precum și cazurile de forță majoră stipulate de legislația română în vigoare.

 

IX. Publicitatea

finemarket.ro poate afișa, în paginile sale, reclame la produsele din oferta sa precum și la produse ori servicii aparținând terților. Prin utilizarea finemarket.ro vă exprimați în mod direct acceptul de a fi destinatarul acestor comunicări cu caracter comercial.

 

X. Reclamații

Orice reclamații ați avea, se vor trimite la adresa de email: info@finemarket.ro.

finemarket.ro respectă dreptul la proprietatea intelectuală a terților. Dacă ați observat că site-ul conține informații care încalcă dreptul acestora la proprietate intelectuală, vă rugăm să ne trimiteți o înstiințare la adresa de email: info@finemarket.ro .

 

XI. Legislația aplicabilă

Serviciile oferite de Societate prin intermediul finemarket.ro sunt guvernate de dispozițiile legilor române, cu precădere de Legea 365/2002 privind comerțul electronic și Ordonanța 130/2000 privind protecția consumatorilor la încheierea și executarea contractelor la distanță.

Termenii și condițiile finemarket.ro se supun legislației române. În caz de litigiu, se va încerca mai întâi o rezolvare pe cale amiabilă, în termen de 30 de zile lucrătoare de la înregistrarea reclamației la sediul finemarket.ro. În cazul în care nu se poate ajunge la o înțelegere în termenul precizat anterior, litigiile dintre părți se vor supune rezolvării instanțelor judecătorești competente din Sibiu.

 

Utilizarea și comandarea de produse finemarket.ro este guvernată de Termeni și Condiții și de o Politică de confidențialitate pe care trebuie să le acceptați.

 

Nu ne părăsești, așa-i?

Pentru a salva coșul de cumpărături pentru mai târziu, introdu mai jos detaliile tale. Și, cine știe, poate chiar îți vom trimite un cod pentru reduceri atrăgătoare :)